En son gerçekleştirdiğiniz parfüm harcaması aklınıza geliyor mu? Belki de şu şekil sorulmalı, tercih ettiğiniz o parfümün sizde harekete geçirdiği duyguları hala hatırlıyor musunuz? Birçoğumuzun da bildiği üzere kokuların ruh durumu ve duygular üstünde göz ardı edilemeyecek kuvvetli bir tesiri bulunuyor. Güzel kokular ile karşı karşıya kaldığımız zaman duygularımızda %40’a varan iyilik durumu fark ediliyor. Odun ve misk kokuları dinginliği, gül ve yasemin kokularıysa mutluluk duygusunda artış yaşanmasına neden oluyor. Kokular bu derece bir etkiye sahip olunca sadece mistik ve sihirli taraftarıyla değil, ayrıca güzel şişeler içerisinde son derece pahalı parfümler şeklinde de karşımıza çıkıyor. Bu sihirli evrenin amber, vanilya veya gül notalarına aralanan kapısını açarak dünyanın en pahalı kokularına doğru bir gezintiye çıkıyoruz.
Shumukh – Nabeel
Dünyanın en pahalı kokuları arasında yer alan Shumukh bu Nabeel, bir Dubai parfümü. Üç senelik bir inceleme ve neredeyse 500 test neticesinde ortaya çıkarıldığı söylenen kokunun şişe tasarımında ise saf gümüş, 18 karat altın ve 3571’den fazla değerli taşlar kullanılarak göz alıcı bir görüntü ortaya çıkarılmış. Parfümün içerisinde agar ağacı, tütsü, paçuli, sandal ağacı, Türk gülü, amber ve ylang ylang gibi akorlar bulunuyor. Dünya’nın en uzak noktalarından alınan organik ürünler ile imal edilen Shumukh bu Nabeel, 12 saatten daha uzun bir müddet kalıcılığını devam ettirmeyi başarıyor.
Golden Delicious – DKNY
2012 senesinde mücevher tasarımcısı olan Martin Katz’ın 2909 değerli taş ile ortaya çıkardığı DKNY Golden Delicious, kendine has öve şişe tasarımı ile bu zamanda kadar imal edilmiş en pahalı kokulardan biri. Parfüm şişesi, çocuk açlığı ile savaşan kuruluş Action Against Hunger’a fon oluşturmak amacıyla ortaya çıkarıldı. Elmas ve safirler ile ortaya çıkarılan şişenin içerisi ise tepe notaları portakal çiçeğinin sulu özüne, orta notalarıysa beyaz gül ve zambakların etkisi altına alan kokusu ile gerçekleşiyor.
No. 1 Passant Guardant – Clive Christian
Clive Christian’ın 2011 senesinde kullanıcıların beğenisine sunduğu, markanın Harrods’taki Salon de Parfum mağazasının açılışı için ortaya çıkarılan koku, Kraliçe Victoria’nın ikonik tacını simgeleyen tasarımı ile bir ilki gerçekleştirmiştir. Parfüm içerisinde yer alan notalar tıpkı şişe tasarımında olduğu gibi oldukça renkli. Tepe notalarda ananas, şeftali, kayısı ve bergamot gibi akorlar bulunurken kalp notalarında yasemin, orkide ve ylang-ylang yer almaktadır.
No. 1 Majeste imperiale – Clive Christian
İngiliz parfüm tasarımcısı Roja Dove’ün 2006 senesinde hazırladığı No. 1 Majeste İmperiale Clive Christian, yalnızca 10 adet üretildi. Şişenin boyun bölümünde 18 karat altına yer verilmiş, 5 karat beyaz elmas yerleştirilmiş ve el ile kesilmiş kristal de şişe tasarımında yerini almıştı. Parfümün akorları ise misk, vanilya, bergamot, ballı neroli, ylang-ylang ve Sicilya mandalinası gibi unsurlardan oluşuyor.
Opera Prima – Bulgari
2014 senesinde kullanıcıların beğenisine sunulan Opera Prima Bulgari, İtalyan camlara karşı ilgili olan Venini tarafından ametist ve elmas gibi taşlar ile tasarlamış bir şişe tasarımına sahiptir. Şişesinde olduğu kadar etkileyici olan kokusundaysa portakal çiçeği ve limon gibi meyvemsi notalar yer alıyor.